2018-05-30 11:48:03• hírek • Bede Emőke

Újabb 3,7 millió lej a megyei utak karbantartására

Kedd délután újra asztalhoz ültek a Szatmár Megyei Tanács tagjai, hogy fontos kérdésekben hozzanak döntéseket. A napirendi pontok egyike a megyei utak karbantartására elkülönített összeg 3,7 millió lejjel való kiegészítésére vonatkozott.

A 3,7 millió lejes kiegészítéssel kapcsolatban egyik tanácstagnak sem volt megjegyzése, s a szavazáskor is egyöntetű döntés született, ugyanis mindenki igennel voksolt. Ez az összeg a megyei utak karbantartását fogja szolgálni, mely a következő műveleteket is magába foglalja: az eddigi munkálatok befejezése, aszfaltkeverékkel történő kátyúzás, az út menti növényzet kaszálása, az árkok takarítása, a megfelelő útjelzések felfestése és táblák kihelyezése.
 

„Sajnos komoly gondokkal állunk szemben. Tíz millió lejből – amiből egyébként 3,5 millió csak a téli útletakarítási számla – nem lehet megváltani a világot. Óriási rajtunk a nyomás, ezért megnöveltük azt az alapot, amit a kormány biztosított, most közel 14 millió lejnél tartunk” –mondta el megkeresésünkre Pataki Csaba tanácselnök, majd azt is hozzátette, ez az összeg az elkövetkezendő két hónap munkálatait tudja fedezni. Nagyon bízik a tanács egy minél hamarabbi, állami szinten történő költségvetés-kiegészítésben, ugyanis az ebből a forrásból beérkezett pénzt csak akkor lehetne útfelújításra használni, ha legkésőbb augusztusig kiutalják.
 

Pataki Csaba azt is megosztotta, miért késett az egyik legproblematikusabb, Szatmárnémetit Lázárival összekötő útszakasz kátyúzása. Mint elmondta, a jelenlegi kátyútömések még a Tehnic Asist garanciális munkálatai közé tartoznak, épp ezért a kivitelező cég önhatalmúlag dönti el, mikor kezd neki a kátyúk betömésének, azaz nem lehet őket hivatalból utasítani erre. A munkálatokat továbbá az is hátráltatta, hogy a cég aszfaltozó gépe meghibásodott, viszont mostanra a helyzet rendeződni látszik.
 

A kérdésre, hogy vannak-e még kritikus pontok a megyében, a tanácselnök elárulta, a Tövisháton is zúgolódnak, de ott már folyik a közbeszerzési eljárás. Pataki abbéli reményének adott hangot, 1-2 hónapon belül kiderül, melyik cég lesz az útfelújítás kivitelezője. Ezt követően a licit nyertese nekiállhat megtervezni a munkafolyamatot, a megvalósításra pedig két év majd áll rendelkezésére. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: